MAN truck

Truck knutselwerkjes voor de kids

De omslagfoto is een MAN F2000 afkomstig van MAN uit het fotopakket voor een spreekbeurt

Hoe vermaak je jouw kids nu het beste? Juist ja, met veel leuke informatie en knutselwerkjes rondom trucks. Maar niet alleen voor de kids, je kunt natuurlijk zelf ook aan de knutsel gaan.

In dit blogartikel lees je:

Kleuren en bouwen met IVECO

Iveco heeft twee kleurplaten, een van de IVECO S-WAY en een van de IVECO Daily. Ook hebben zij een bouwplaat van de IVECO Dakar Rally truck van Team De Rooy.

Download de bouwplaat en kleurplaten

De IVECO S-WAY is verkrijgbaar als kleurplaat, deze afbeelding is afkomstig van IVECO

Het Truckstar Doe-boek

Het Truckstar Doe-boek bevat kleur- en bouwplaten, puzzels, doolhoven, breinbrekers en leuke weetjes. Hiermee zijn de kids dus wel even zoet. Mochten ze het toch uit hebben, dan hebben ze nog een memoryspel om mee te spelen.

Bestel het Truckstar Doe-boek

Weetjes over Scania

Scania heeft een hele PowerPointpresentatie in elkaar gezet om een spreekbeurt te kunnen houden over het merk. Er staan leuke feitjes in over de geschiedenis en allerlei andere zaken rondom Scania. Leuk voor de kids om ze van kleins- af aan alles te laten weten over Scania.

Download de spreekbeurt

Afbeelding afkomstig uit de PowerPointpresentatie van Scania

Knutselen en kleuren met DAF

DAF heeft op zijn website kleur- en bouwplaten staan. De bouwplaten zijn te downloaden in verschillende DAF-truckmodellen: de XF, CF, LF en de SpaceCab. Er is zelfs een bouwplaat van de A2000 uit 1959. Qua kleurplaten is er ook veel keuze en kunnen de kids hun eigen truck maken door een ‘verbind de getallen’ kleurplaat.

Bekijk de kleur- en bouwplaten

Leren over de geschiedenis van MAN

Net als Scania heeft MAN informatie voor een spreekbeurt. Alleen dan niet in een kant-en-klare PowerPointpresentatie. Op de site van MAN kunnen de kids een tijdlijn vinden met de bijbehorende geschiedenis. Ook kan er een fotopakket gedownload worden waarin onder andere enkele oldtimer MAN trucks staan.

Bekijk de spreekbeurtinformatie over MAN

Afbeelding afkomstig van MAN

Bouw een kijkdoos met Mercedes-Benz

Geen trucks knutselwerkjes van Mercedes-Benz helaas, maar wel van auto’s. De kids kunnen een kijkdoos in elkaar zetten. Er is hiervan een variant voor de jongens en voor de meisjes. Daarnaast kunnen ze een kleurplaat van een Mercedes-Benz auto inkleuren of een bouwplaat in elkaar zetten. Ook is er op de Mercedes-Benz site een spreekbeurtpakket te vinden.

Download de kijkdoos, tekeningen, bouwplaten en spreekbeurt informatie van Mercedes Benz

Wil je als ouder een grote(re) uitdaging? Misschien is dit bed dan wel een leuk idee om aan te beginnen.

Te grote uitdaging of geen printer in huis? Dan kun je nog altijd (samen met de kids) mooie trekkers en vrachtwagens bekijken op TrucksNL.