Mercedes-Benz

10 weetjes over Mercedes-Benz

Alles wat je als echte Mercedes-Benz trucker fan wilt weten kun je hier lezen. Wij hebben namelijk 10 weetjes over Mercedes-Benz voor je verzameld. Wist je bijvoorbeeld dat Mercedes-Benz een eigen museum heeft?

In dit artikel lees je 10 weetjes over:

  1. RoadStars
  2. Ontwerp jouw eigen Mercedes-Benz
  3. Trucktraining
  4. Uptime
  5. Fuel Duel
  6. LED-sfeerverlichting
  7. Eerste truck ter wereld
  8. Museum
  9. Dodehoekassistent
  10. Geen achteruitkijkspiegels

1 | RoadStars

Mercedes-Benz heeft een interactief communicatieplatform, RoadStars. Op dit platform kunnen naast chauffeurs ook ondernemers en truckfans deelnemen. RoadStars is er om te praten over de Mercedes-Benz vrachtwagens en het delen van mooie vrachtwagenfoto’s. Daarnaast krijgen leden het laatste nieuws te horen rondom de trucks van Mercedes-Benz en exclusieve updates over evenementen en aanbiedingen van Mercedes-Benz trucks.

2 | Ontwerp jouw eigen Mercedes-Benz

Droom jij ervan om jouw eigen Mercedes-Benz truck te ontwerpen? Dat kan met de ontwerptool van Mercedes-Benz. Je kunt kiezen uit de modellen Actros, Atego en Arocs. Kiest u bijvoorbeeld de Actros, dan kun je onder andere kiezen voor welk laadvolume/vermogen de truck geschikt moet zijn. Daarna kun je jouw truck helemaal zelf samenstellen, van onder andere de motor tot de cabine en wielen. Tot slot kun je de uitrusting kiezen, zoals hoe het interieur eruit komt te zien en wat voor verlichting erop komt.

3 | Trucktraining

Al 45 jaar lang geeft Mercedes-Benz trucktrainingen waarin chauffeurs niet alleen veilig leren rijden, maar ook zuiniger. De trainingen zijn voor beginnende, maar ook ervaren chauffeurs.

4 | Uptime

Uptime is een ingebouwd systeem in de Mercedes-Benz vrachtwagens. Dit systeem zorgt ervoor dat ongeplande stilstand beperkt wordt en maakt reparaties planbaar. Het systeem kan tot de beschikking komen van de vrachtwagenchauffeur door het afsluiten van een servicecontract (Complete, Select of SelectPlus). Maar het systeem is ook te krijgen zonder servicecontract.

5 | Fuel Duel

Fuel Duel is een actie van Mercedes-Benz waarin ondernemingen twee weken lang de nieuwe Actros kunnen testen. Chauffeurs worden begeleid en krijgen tips hoe ze zuiniger kunnen rijden. Hierdoor kunnen de chauffeurs meer dan 5% brandstof besparen. De slogan van deze actie is ‘Go the extra mile!’. Daarnaast is door verbeterde technieken de nieuwe Actros, ongeveer 5% zuiniger dan het vorige model.

6 | LED-sfeerverlichting

Bij alle trucks van Mercedes-Benz kun je kiezen voor LED-sfeerverlichting in de truck. De kleuren zijn aanpasbaar van warm goudkleurig naar groen en rood.

7 | Eerste truck ter wereld

Mercedes-Benz heeft op 1 oktober 1896 de eerste truck ter wereld gemaakt in Londen. Deze truck had een 2-cilinder ‘Phoenix’ motor en was gemaakt voor een vracht tot 1500 kilo.

8 | Museum

In Stuttgart, Duitsland, heeft Mercedes-Benz haar eigen museum. In dit museum kun je oude trucks zien, maar ook andere voertuigen en onderdelen van Mercedes-Benz.

9 | Dodehoekassistent

De Actros en Arocs hebben sinds 2016 een dodehoekassistent. Dit is onderdeel van het veiligheidssysteem in deze trucks. Als er iemand in de dode hoek van de truck fietst of loopt wordt dit opgemerkt door de zogenoemde ‘Sideguard Assist’ in de spiegelcamera en krijgt de chauffeur een seintje. Dit seintje is door middel van een melding (een gele driehoek voor de 1e alarmfase of rode driehoek bij kans op aanrijding) op zijn display.

10 | Geen achteruitkijkspiegels

De nieuwste Actros heeft als eerste truck geen achteruitkijkspiegels meer. Deze truck heeft camera’s en schermen aan de binnenzijde, ook wel de MirrorCams genoemd.

Bekijk het aanbod van Mercedes-Benz op TrucksNL