Meer aanvragen door betere advertentietekst

Nog te vaak komen wij op TrucksNL advertenties tegen die vrijwel geen tot minimale tekst bevatten. En dat is zonde! Waarom? Omdat je beduidend minder reacties krijgt dan een goed opgestelde advertentie krijgt. Hierdoor krijg je een lagere prijs voor je voertuig of machine en staat deze vaak langer te koop.

Dit wil je niet! Kom daarom in actie. Wij helpen je met effectieve tips om teksten te verbeteren. Tipje van de sluier? Tools helpen jou hier gemakkelijk bij.

Wat moet er in een goede advertentie tekst?

1 Omschrijf je product duidelijk en volledig

Een van de meest essentiële onderdelen van een advertentie is een heldere product omschrijving. Geef een gedetailleerde beschrijving van het voertuig of de machine die je aanbiedt. Denk hierbij aan:

  • Merk, model, bouwjaar en kilometerstand.
  • Type motor en het vermogen ervan.
  • Het laadvermogen of andere relevante specificaties (voor vrachtwagens).
  • De staat van het voertuig of de machine (is het nieuw, tweedehands, goed onderhouden?). Hoe meer informatie je geeft, hoe gemakkelijker het is voor potentiële kopers om een weloverwogen beslissing te maken.

2 Vermeld bijzonderheden en unieke kenmerken

Klanten willen weten wat jouw voertuig of machine onderscheidt van andere vergelijkbare advertenties. Zijn er unieke kenmerken die het aantrekkelijker maken? Denk hierbij aan:

  • Aanvullende opties en accessoires: heeft de vrachtwagen bijvoorbeeld airconditioning, cruise control of een achteruitrijcamera? Noem al deze extra’s, hoe klein ze ook lijken.
  • Onderhoudsgeschiedenis: heb je net een grote onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Nieuwe banden of een nieuwe accu geplaatst? Potentiële kopers zien dit als een waardevolle toevoeging.
  • Beschadigingen of gebreken: wees transparant over eventuele beschadigingen of gebreken. Dit bouwt vertrouwen op bij kopers, omdat zij weten waar ze aan toe zijn. Bovendien voorkom je zo teleurstellingen tijdens bezichtigingen.

3 Prijsstelling en verkoopargumenten

Vermeld de prijs en zorg ervoor dat je deze goed onderbouwt. Leg bijvoorbeeld uit waarom jouw voertuig of machine een goede prijs-kwaliteitverhouding biedt. Vergelijk jouw product desnoods met soortgelijke producten en benadruk wat jouw voertuig of machine uniek maakt.

4 Gebruik zoekwoorden in je tekst

Op TrucksNL worden maandelijks ruim 100.000 unieke zoekopdrachten uitgevoerd. (Dit zijn vrije zoekopdrachten via de zoekbalk). Jouw advertentie wordt niet getoond als de zoekwoorden niet in je teksten verwerkt (of als eigenschap ingevuld) zijn. Bedenk op wat voor zoekwoorden jouw kopers zouden kunnen zoeken en verwerk deze in je tekst.

Let op: bij deze tip speelt het invullen van eigenschappen een belangrijke rol bij een goede advertenties. Advertenties presteren 7x beter wanneer je eigenschappen invult!

5 Sluit af met een oproep tot actie

Een goede advertentie sluit altijd af met een oproep tot actie. Dit kan simpelweg zijn: “Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie” of “Plan een proefrit en ervaar het zelf.” Een duidelijke oproep tot actie kan net dat extra zetje geven dat de klant nodig heeft om de telefoon op te pakken of een e-mail te sturen.

6 Vertaal de advertentietekst naar meerdere talen

Kopers op TrucksNL komen OOK uit het buitenland. Hierdoor het zinvol is om je advertentietekst in meerdere talen aan te bieden. Het vertalen van je advertentie naar bijvoorbeeld Engels, Duits, Pools, Frans of Spaans vergroot je bereik aanzienlijk en maakt je aanbod toegankelijk voor internationale klanten. Het zorgt ervoor dat buitenlandse kopers niet afhaken door taalbarrières en eerder geneigd zijn om contact op te nemen. Bovendien is het goed mogelijk, dat specifieke modellen meer in trek zijn in andere landen dan in het eigen land.

Tip: gebruik gratis Deepl en je advertentie is binnen 5 minuten in 5 andere talen beschikbaar. Twijfel je over specifieke termen? Dan kan je op TrucksNL altijd een extra check doen hoe wij bepaalde (sub)categorieën en filters in een andere taal hebben staan.

7 Niet inhoudelijk, maar: wees bereikbaar en snel in je reactie

Een van de meest frustrerende dingen voor kopers is een adverteerder die moeilijk te bereiken is of traag reageert. En geloof ons, dat krijgen wij nog vaak van kopers te horen! Zorg ervoor dat je contactgegevens duidelijk vermeld staan en dat je snel reageert op aanvragen. Snelle communicatie kan het verschil maken tussen een geïnteresseerde koper en iemand die verder gaat zoeken.

Conclusie

Het schrijven van een goede advertentietekst kost misschien wat tijd, maar levert je uiteindelijk sneller/meer geld op! Laat je inspireren door grote concurrenten en val zelf op met een goede advertentie tekst. Je zult merken dat je meer aanvragen ontvangt, waardoor je een betere onderhandelingspositie krijgt.

Auteur:

Marieke

Ik ben online marketeer bij TrucksNL. Ik houd de trends en ontwikkelingen in de online aan- en verkoop van voertuigen nauwlettend in de gaten. Ik maak e-mailcampagnes om verkopers te helpen beter te verkopen via het platform. Ik deel deze kennis ook regelmatig in blogs. Door marktinzichten te delen, laat ik verkopers zien waar hun kopersdoelgroepen zich bevinden en hoe ze hen het beste kunnen bereiken.