Rode heftrucks

De 3 voordelen van het huren of leasen van een heftruck

Heftrucks zijn de logistieke oplossing om routine te bieden in de organisatie van jouw bedrijf. Naast de eenvoudige bediening zijn er namelijk vele uitrustingsmogelijkheden, zodat je de uitrustingen kunt kiezen die het best bij jouw werkroutines passen.

Of het nu in de (agro-)industrie, of logistiek is, het huren of leasen van een heftruck heeft een positieve invloed op de productiviteit van jouw werknemers. In dit blogartikel benoemen we enkele voordelen en kenmerken van dit interne transportmiddel.

Wat is een heftruck?

Heftrucks, ook wel vorkheftrucks, zijn compacte, robuuste machines die een goede mobiliteit en hefvermogen combineren. Met elektrische of verbrandingsmotoren (benzine of diesel) behoren heftrucks tot de populairste uitrustingsstukken in de industrie, vooral bij logistieke activiteiten.

Een andere interessante optie om de routines van de industriële sector te vergemakkelijken is een palletwagen. Je kan een palletwagen huren of kopen bij o.a. Liftlease. De pallettruck kan worden omschreven als een compactere versie van de heftruck. Hij is kleiner, lichter en eenvoudiger. Wanneer de taak dus niet een groot laadvermogen vereist en er geen lange afstanden moeten worden afgelegd, is dit materieel ongetwijfeld de beste optie.

Hieronder zie je een palletwagen

De 3 voordelen van het huren of leasen van een heftruck

1 | Kostenbesparing

De kostenbesparing is de meest belangrijke factor in de vergelijking tussen aankoop en huur. En als je een heftruck huurt bij een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is op dit gebied, kunt je er zeker van zijn dat je beter materieel krijgt.

Je kan er ook voor kiezen een heftruck te leasen. Zowel bij het huren als leasen van een heftruck bespaar je kosten: je hoeft geen belastingen, onderhoud, verzekeringen en dergelijke te betalen. Naast deze kosten zijn er verborgen kosten waar je geen last van hebt. Denk aan de waardevermindering van deze activa en het stilstandsverlies als gevolg van een defect.

2 | Flexibiliteit

Als je een heftruck huurt of leaset ben je flexibeler. Stel dat jouw bestuurders zich niet kunnen aanpassen aan de vorkheftrucks in jouw bedrijf. Als je deze machines hebt gekocht, is het niet vanzelfsprekend om de heftrucks door anderen te vervangen. Tenzij je bereid bent een aanzienlijk bedrag aan geld te verliezen bij de ruil.

Huren of leasen maakt de inruil makkelijker. Jouw productiviteit is namelijk het belangrijkste voor de huur- of leasingsmaatschappij. Je kunt hierdoor dus snel en gemakkelijk een machinepark samenstellen dat echt aan de verwachtingen van jouw bedrijf voldoet.

Met huren of leasen ben je flexibel om heftrucks te vervangen voor anderen

3 | Diversiteit

Bij het huren of leasen van een vorkheftruck kun je kiezen uit diverse merken van verschillende bedrijven. Bij de aankoop van apparatuur kun je als bedrijf beperkt zijn tot één merk of bedrijf, waarmee je een overeenkomst hebt gesloten. Bij huren en leasen heb je deze beperking dus niet.

Wanneer je huurt of leaset bij een goed bedrijf, krijg je te maken met een breed aanbod aan merken, modellen, uitvoeringen en functies. Deze keuzemogelijkheden zijn belangrijk, want juist daardoor kun je de apparatuur vinden die het meest functioneel is en het beste bij jouw bedrijf past.

Meer weten over het huren of leasen van heftrucks? Bekijk eens de site van Liftlease.