ABAX - Header

De voordelen van het volgen van jouw voertuigen, machines en materieel

Fabrikanten rusten hun voertuigen en machines uit met sensoren. Op deze manier komen zij veel te weten over dingen als locatie, motormanagement, rijstijl en stationair draaien. Dit betekent echter niet dat zij deze informatie met jou delen. Dat is jammer want juist daarmee haal je direct voordeel uit zowel jouw nieuwe als bestaande bedrijfsmiddelen.

– Dit blogartikel is in samenwerking met ABAX –

Bijna alle nieuw verkochte auto’s en machines in de Europese Unie zullen ‘connected’ zijn. Dit betekent dat ze een mobiele internetverbinding hebben met de fabrikant. Wat de fabrikanten precies met de data doen, zijn ze niet heel duidelijk over. Soms bieden ze de gegevens aan via een eigen platform of app waarop je kan inloggen. Wat je dan aan gegevens krijgt is vaak niet wat je helpt bij de dagelijkse bedrijfsvoering. Je moet deze gegevens vaak nog extra bewerken.

Een oplossing in de vorm van een telematicaplatform zoals ABAX dat aanbiedt is dan een uitkomst. ABAX is een bedrijf dat software aanbiedt, die jou helpt om jouw wagen- en machinepark te controleren. De voordelen van deze software en het controleren van jouw machinepark lees je in dit blogartikel.

Al jouw bedrijfsmiddelen in één platform

Met Smart Connect van ABAX breng je bestaande en nieuwe bedrijfsmiddelen samen in één platform en behaal je voordeel in de dagelijkse operatie, maar ook in managementrapportages en sturing op KPI’s. Als machines uitgerust zijn met telematica is het mogelijk om direct met het platform van ABAX te verbinden. Dus extra hardware inbouwen is niet nodig. Is er geen hardware in het voertuig of de machine aanwezig? Dan is deze eenvoudig toe te voegen. ABAX heeft daarvoor diverse handige, robuuste en waterdichte hardware oplossingen.

Langere economische en technische levensduur

Goed onderhoud en tijdig onderscheppen van storingen verlengd de technische levensduur. Maar ook hoe het voertuig/de machine gebruikt wordt is bepalend voor de levensduur, denk hierbij aan inzicht in snelheid, bochtenwerk, stationair draaien, hard remmen en accelereren. Gewapend met deze toegankelijke gegevens kun je tijdig ingrijpen, bijsturen en goede beslissingen nemen – op basis van echte gegevens en niet op aannames.

Inzicht in de werkelijke bedrijfsuren, belasting en posities heeft ook invloed op hoelang je de machine in je vloot wilt houden. Als een gelijkwaardige machine op de ene locatie veel meer uren maakt dan op een andere, dan is uitwisselen op termijn een slimme keuze. Bij ABAX ervaren we dat klanten doorgaans besluiten een jaar langer met een voertuig of machine te doen op basis van hun verzamelde data.

Maak slimme beslissingen die bijdragen aan duurzaamheid

De informatie die jij krijgt via telematicasystemen, helpt jou om de klantervaring te verbeteren. Uitgerust met real time voertuiglocatie-informatie, kun je de nauwkeurigheid van routeplanning optimaliseren en klanten (ook interne klanten) live updates geven over geschatte aankomsttijden. Optimale route, slim plannen en goed rijgedrag leiden op hun beurt tot lager brandstof verbruik en minder onderhoud.

Geen machines kwijtraken, efficiënt inzetten en tijdig onderhoud komt niet alleen de bedrijfsvoering ten goede maar ook het milieu. De wereld heeft er profijt van als we bedrijfsmiddelen een jaartje langer gebruiken. De stap naar elektrisch is natuurlijk goed voor het milieu. Maar dat wordt teniet gedaan als de bestaande machine ‘te kort’ is ingezet.

Betere productiviteit door de juiste trackingsoftware

Trackingapparaten voor bestelwagens, auto’s, vrachtwagens en andere wagenparken leggen activiteitsgegevens en real time locatie-informatie vast, die voor jou online toegankelijk is. Met behulp van deze informatie zijn processen te automatiseren, waarschuwingen in te stellen, rapporten te maken en krijg je inzicht in deze activiteiten. GPS-trackinggegevens kunnen jou elke maand uren aan handmatig beheer besparen. Urenregistraties, kilometerclaims en rijgedrag kunnen allemaal worden geautomatiseerd met een volgsysteem voor bedrijfsvoertuigen. 

Aangezien de ervaring met telematicasystemen in de loop der jaren is veranderd, zijn de toepassingen ervan ook veranderd. Door een volgsysteem voor bedrijfsvoertuigen en machines te omarmen als een nuttig bedrijfsinstrument, hebben bedrijven een manier gevonden waarmee ze informatie delen. Dit doen ze zowel met het managementteam als met hun werknemers.

Informatie wordt nu niet meer gebruikt om misstanden te identificeren. Telematicagegevens worden nu op grotere schaal ingezet om problemen te identificeren voordat ze zich voordoen. Op deze manier kunnen er trainingen, best practices en richtlijnen aangeboden worden aan medewerkers.