image (7)

Is jouw bedrijfswagen wel goed verzekerd?

Als je een bedrijf hebt, moet je vaak fors investeren in je bedrijfsmiddelen. Ben je bijvoorbeeld zelfstandig aannemer, dan moet je niet alleen veel dure gereedschappen kopen, maar je moet ook over een goede auto beschikken om naar je klanten te kunnen gaan. Wanneer je nog aan het begin van je carrière staat, is het belangrijk om te zorgen dat je goed verzekerd bent. Dat begint bij een goede bedrijfsautoverzekering. Wij laten je graag zien hoe je een goede verzekering kiest, wat je moet doen om de verzekering helemaal op maat te maken en hoe je dit alles vandaag nog kunt afsluiten. Je zult zien dat je met een paar klikken op je muis een hoop risico’s uit je leven kunt bannen.

Neem geen onnodige risico’s

Als je in Nederland in een auto de weg op gaat, moet deze verzekerd zijn. Het maakt niet uit of je als privépersoon of als ondernemer achter het stuur kruipt; je auto moet verzekerd zijn. Je kunt kiezen uit drie soorten verzekeringen. De eerste is de bedrijfsautoverzekering waarmee je wagen minimaal verzekerd is. Deze WA-verzekering dekt alleen de schade die jij hebt toegebracht aan andere weggebruikers. De schade die jij aan jouw auto hebt opgelopen, wordt niet door jouw verzekeraar vergoed. Dat maakt dat deze polis vooral heel geschikt is voor oudere wagens, dat wil zeggen negen jaar of ouder. Heb je een wat nieuwere auto, kies dan voor de beperkte casco verzekering. Deze optie dekt meer, denk bijvoorbeeld aan schade die aan jouw wagen ontstaan is als gevolg van het weer, of door een loslopend dier. Heb je een nieuwe auto gekocht? Dan doe je er verstandig aan om deze allrisk te laten verzekeren. Met deze polis worden vrijwel alle kosten gedekt die je moet maken wanneer je schade hebt veroorzaakt en opgelopen.

Welke aanvullingen zijn interessant?

Een verzekering wordt extra profijtelijk wanneer je deze zo goed mogelijk aan kunt laten sluiten op jouw wensen. Wat dacht je bijvoorbeeld van pechhulp naast je bestelautoverzekering? Met deze aanvulling kun je altijd een beroep doen op een specialist wanneer je langs de kant van de weg komt te staan. Zo weet je zeker dat je je klanten niet hoeft af te zeggen omdat je wagen diensten weigert. Je kunt eventueel vervangend vervoer krijgen. Bekijk daarom de aanvullende verzekeringen altijd even zodat je zoveel mogelijk uit je verzekering kunt halen.

Een polis online afsluiten

Een verzekering afsluiten, hoeft niet veel werk te zijn. Het enige wat je moet doen, is even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan om daar te kijken welke optie het beste is voor jou. Je zult zien dat je een stappenplan kunt volgen waarmee je tot een goed pakket kunt komen. Lees de voorwaarden even goed door en wanneer je vervolgens akkoord gaat met je polis, kun je deze meteen afsluiten. Binnen een paar dagen krijg je dan de polisvoorwaarden thuis gestuurd. Jij kunt diezelfde dag nog goed verzekerd de weg op gaan.

Femke