MAN

10 weetjes over MAN

Alles wat je wilt weten over MAN trucks lees je hier. Wist je bijvoorbeeld dat MAN de eerste dieselmotor heeft ontworpen?

1 | 1.000.000 kilometer

Iedere MAN chauffeur kan zich bij MAN opgeven om mee te doen met ‘MAN van 1 miljoen’, voorwaarde is wel dat uw MAN truck minimaal 1 miljoen kilometer moet hebben afgelegd. Bij aanmelding kun je dan kans maken op kaartjes voor Truckstar Festival en Megatrucks Festival.

2 | TRATON GROUP

MAN is onderdeel van de TRATON GROUP, de TRATON GROUP maakt weer deel uit van de Volkswagen Groep. Met de merken MAN, Scania en Volkswagen Caminhões e Ônibus is de TRATON GROUP wereldwijd een van de toonaangevende fabrikanten van bedrijfsvoertuigen. Het merk RIO biedt een groeiend portfolio van digitale diensten en oplossingen.

3 | Fabricage van 80.000

MAN fabriceert per jaar meer dan 80.000 trucks, vans en bussen.

4 | Marktleider in Duitsland

Vooral in Duistland is MAN erg populair, daar zijn ze ook marktleider. Sinds 1758 heeft MAN al een fabriek de MAN Truck & Bus AG in Duitsland.

5 | App voor chauffeurs

De gratis MAN Driver-app vergemakkelijkt het dagelijkse werk van bestuurders en voertuigparkmanagers. Schades en defecten aan het voertuig kunnen met de digitale controle voor wegrijden makkelijk en eenvoudig worden doorgestuurd. Een snelstartgids licht de schakelaars en waarschuwingslampjes toe, spraakweergave is ook mogelijk en in het geval van pech onderweg verleent Mobile24 optimaal en moeiteloos hulp.

6 | De grootste cabine

Bij de MAN TGX kun je een XXL cabine kiezen. Dit is een van de grootste slaapcabines in Europa. De slaapcabine heeft een onder- en bovenbed bed in de truck. Het onderbed heeft een opbergruimte van ongeveer 200 liter en een verschuifbare koelkast. Daarnaast is de stahoogte groot, maar liefst 2,1 meter.

7 | Meest betrouwbare truckmerk volgens TÜV

Vanaf 2012 komt MAN in de rapporten van de TÜV (de Duitse test- en keuringsinstantie) naar voren als het meest betrouwbare truckmerk met het minste aantal storingen.

8 | Uitgebreid servicenetwerk

MAN Truck & Bus heeft een uitgebreid servicenetwerk. Met in totaal 33 servicevestigingen verdeeld over heel Nederland.

9 | Eerste dieselmotor

In 1897 ontwerpt Rudolf Diesel samen met MAN de eerste dieselmotor. De eerste dieselmotor die in MAN trucks werd gebruikt was pas in 1924. Deze motor had een directe dieselinspuiting.

10 | Stel uw eigen MAN samen

Met de MAN-vrachtwagenconfigurator kun je jouw eigen MAN truck samenstellen. Als eerste kies je het model TGX, TGS, TGM of TGL. Daarna kun je kiezen voor welk werk de truck ingezet moet worden. Van kipper tot betonwagen, het is allemaal mogelijk. Ook kun je onder andere de kleur en de grootte van de cabine kiezen.

Bekijk het aanbod van MAN op TrucksNL