Volvo

10 weetjes over Volvo Trucks

Alles wat een Volvo fan wil weten over zijn favoriete truckmerk. Wist je bijvoorbeeld dat je op de website van Volvo Trucks Nederland trucks 360 graden kan bekijken?

In dit artikel lees je:

  1. Maatschappelijk actief
  2. Toekomstgericht
  3. Elektrisch
  4. NK Veiligste Chauffeur
  5. Online magazines
  6. LNG
  7. Chauffeurstrainingen
  8. Volvo Truck Start App
  9. Interactief overzicht
  10. Ik rol

1 | Maatschappelijk actief

Volvo Trucks is erg actief wat betreft de maatschappij. Een voorbeeld hiervan is de campagne om meer vrouwelijke truckers te krijgen.

2 | Toekomstgericht

Volvo Trucks heeft in 2018 de ‘Vera’ uitgebracht. Een elektrische truck zonder bestuurder.

3 | Elektrisch

Naast de Vera, heeft Volvo ook twee andere elektrische trucks: de FL en FE Electric. Deze trucks zijn (gelukkig) nog wel bestuurbaar door chauffeurs.

4 | NK Veiligste Chauffeur

Volvo Trucks steunt de Nederlandse competitie ‘NK Veiligste Chauffeur’. Deelnemers aan deze competitie moeten als ze in de finale komen uitdagende praktijkproeven doen en worden getoetst op theoriekennis. Daarnaast moeten ze de afgelopen vijf jaar geen veroordeling/straf/maatregel hebben gehad betreft onveilig rijden of het veroorzaken van een verkeersongeluk.

5 | Online magazines

Volvo Trucks heeft geen papieren magazines meer, in plaats daarvan zijn alle tijdschriften gratis online te lezen. Hierin staan mooie afbeeldingen van en het laatste nieuws rondom Volvo-trucks.

6 | LNG

Volvo heeft trucks die op LNG (Liquefied Natural Gas) rijden, dit is vloeibaar aardgas. LNG is voor Volvo Trucks de komende jaren de meest gebalanceerde en milieuvriendelijke brandstof voor de langere afstand en vormt een transitiebrandstof naar het 100% CO2-vrije bio-LNG.

7 | Chauffeurstrainingen

Investeren in goed opgeleide chauffeurs vindt Volvo Trucks belangrijk. Daarom kunnen beroepschauffeurs cursussen volgen om hun rijprestaties nog beter te maken, minder benzine te verbruiken en minder slijtage aan hun trucks te krijgen.

8 | Volvo Truck Start App

De Volvo Truck Start App laat chauffeurs door spellen voor, tijdens en na afleveringen ervaren hoe hun nieuwe Volvo-truck werkt. Zo hebben zij snel door hoe zij als ze de truck eenmaal hebben de functies en systemen optimaal kunnen gebruiken. De App wordt ingezet bij de eenmalige voertuigoverdracht.

9 | Interactief overzicht

Op de website van Volvo Trucks kunt u trucks bekijken in een interactief overzicht. Dit is een 360 graden weergave, waarin u op verschillende onderdelen kunt klikken voor (filmpjes met) meer informatie.

10 | Ik rol

Ooit stilgestaan bij wat de naam Volvo betekent? Volvo is Latijn voor ‘Ik rol’.

Bekijk het volledige aanbod van Volvo op TrucksNL