Lease_Blog

De voordelen van financial lease

Niet iedereen kan of wilt het volledige bedrag voor een nieuw voertuig of machine in één keer op tafel leggen. Dit is een serieuze investering, waarvoor je soms het aankoopbedrag wil spreiden over termijnen. Financial lease maakt dit mogelijk. Daarbij profiteer je als ondernemer van allerlei fiscale voordelen.

In dit blogartikel lees je:

Wat is financial lease?

Financial lease is een slimme manier van financieren. Veel ZZP’ers starten dankzij financial lease, maar ook veel MKB bedrijven doen dit. Met deze leasevorm ben je meteen de economische eigenaar van een voertuig of machine, omdat je de koopsom laat financieren door de bank. Dit is vergelijkbaar met een hypotheek. Het goede nieuws is dat de Belastingdienst financial lease ziet als een slimme investering in je bedrijf, waardoor je in aanmerking komt voor verschillende belastingvoordelen. Zo wordt het leasen van een voertuig met financial lease extra voordelig voor ondernemers.

De voordelen van financial lease

1 | Direct eigenaar en geen onnodige servicekosten

Het financial lease voertuig komt op jouw naam te staan. Je bepaalt zelf wanneer en door wie je onderhoud laat doen. Er zijn dus geen onnodige servicekosten.

2 | Je behoudt financiële ruimte

Je vermogen blijft in je bedrijf omdat je niet in één keer een flink bedrag hoeft neer te leggen. Zo kan je je vermogen investeren in andere dingen in je bedrijf.

3 | Profiteer van fiscale voordelen

Omdat de Belastingdienst financial lease ziet als een slimme investering in het bedrijf, profiteer je van de volgende fiscale voordelen:

  • Renteaftrek: de rente op een zakelijke lening voor een bedrijfsmiddel is fiscaal aftrekbaar van de winst. Een bedrijfsmiddel kan bijvoorbeeld een personenauto of tractor zijn. Als je jouw tractor met een financial leasecontract op de balans zet, kun je de betaalde rente van de winst aftrekken. Dat betekent extra besparingen voor jouw bedrijf!
  • Investeringsaftrek: de investeringsaftrek is een aftrekpost die je als ondernemer kunt gebruiken om je winst (en dus de te betalen belasting) te verlagen. De investeringsaftrek levert je dus meestal een aardig fiscaal voordeel op.
  • Afschrijving: je de aankoopprijs op je balans boeken en deze kosten jaarlijks afschrijven gedurende de looptijd van het contract.
  • BTW terugvorderen: je kunt de btw op je inkopen terugvragen! Hierdoor hoef je alleen btw af te dragen over jouw ’toegevoegde waarde’: het verschil tussen de verkoopprijs en jouw inkoopkosten. Zo houd je meer over voor je bedrijfsactiviteiten.

4 | Je bepaalt zelf je maandtermijn en flexibel gebruik

Met financial lease heb je de vrijheid om zelf de looptijd en het maandbedrag te bepalen. Je kan namelijk een aanbetaling doen of een verhoogde slottermijn betalen. Doordat je economisch eigenaar bent van het voertuig of machine bepaal je zelf hoeveel kilometers je rijdt of hoe intensief je de machine gebruikt.

5 | Juist voor startende ondernemers en MKB bedrijven

TrucksNL werkt samen met Financial Lease Nederland. Deze leasemaatschappij richt zich met name op de startende ondernemer. Het gaat bij hen niet over het aanleveren van jaarcijfers, want die heb je vaak als startende ondernemer niet. Het belangrijkste is dat het te financieren bedrag in verhouding staat met jouw toekomstige resultaat. Zij staan jonge ondernemers niet in de weg maar helpen ze juist op weg.

Vrijblijvende offerte aanvragen via TrucksNL

Wanneer je een offerte aanvraagt via TrucksNL is deze altijd vrijblijvend. Verstuur gewoon eens een aanvraag en ontvang binnen 1 werkdag per e-mail een voorstel zodat je precies weet waar je aan toe bent. Laat je informeren over meerdere scenario’s van aflossing. Wil je het aankoopbedrag volledig laten financieren of wil je toch een deel aanbetalen zodat je lagere maandlasten hebt? Alles is mogelijk.

Bekijk hier welke voertuigen of machines jij kan leasen

Vrachtwagens
Trekkende eenheden / trekkers
Machines / equipment
Bedrijfswagens