Fusion 4 Plus

Meer efficiëntie door nieuwe perswikkelcombinatie

Een nieuwe perswikkelcombinatie die maximale efficiëntie centraal stelt is daar! Dit is de Fusion 4 Plus van het Ierse merk McHale. De nieuwe oplossingen garanderen een hogere persdichtheid waardoor er betere en strakkere balen worden gevormd.

In dit artikel kom je meer te weten over:

De belangrijkste vernieuwingen van de McHale Fusion 4 Plus

De McHale Fusion 4 Plus (met folie-bind technologie) herbergt talloze innovaties die het gehele proces sneller en beter afhandelen. Bij het ontwerp van de nieuwe Fusion 4-reeks waren gebruiksvriendelijkheid en -comfort de uitgangspunten. Daarom is elke stap bij deze perswikkelcombinatie verder geoptimaliseerd. Van het rapen tot het samenpersen en wikkelen.

Je hebt bij de McHale Fusion4 Plus de keuze uit een opraper met 5 tandbalken met curvebaan of een versie met 6 tandbalken zonder curvebaan (optioneel). De laatste versie is breder uitgevoerd.

McHale heeft diverse vernieuwingen na de opraaptanden doorgevoerd teneinde de gewasstroom te optimaliseren. Zo bevordert het nieuwe taps lopende doorvoerkanaal de gewasdoorstroom van de Profi-Flow-opraper naar de rotor tot in de perskamer. Hierdoor wordt de gewasdoorvoer en dus de capaciteit verhoogd. Een betere gewasopname en -doorvoer zorgt ook voor minder blokkeringen. Daarnaast heeft de opraper een ‘adaptieve’ functie. Hierdoor wordt de opnameruimte automatisch aangepast in de hoogte. Zo wordt er ingespeeld op de veranderingen in de gewasstroom volgens lichte, zware of onregelmatig gevormde zwaden.

Om het onderhoud te verminderen, zijn alle Profi-Flow-oprapers voorzien van een sterkere aandrijflijn. Hiermee worden piekbelastingen op de aandrijfkettingen gereduceerd en zo de levensduur verlengd.

De voordelen van een 1000 tpm tandwielkast

McHale levert alle Fusion 4-machines standaard met een tandwielkast van 540-toeren per minuut (tpm). Optioneel is een 1.000 tpm versie beschikbaar die een aantal voordelen biedt. Zo daalt het koppel door een hoger aftakastoerental. Hiermee worden korte, zware piekbelastingen op de aandrijflijn gereduceerd. Er is 10% meer capaciteit, een verminderd risico op blokkade en is een hogere doorvoer mogelijk. Aangezien de motor van de tractor op een minder hoog toerental draait, wordt bovendien brandstof bespaard.

De uitvoering van de Mchale Fusion4 Plus

De McHale Fusion 4-reeks is voorzien van een speciaal vet- en oliesmeersystemen die beurtelings worden aangestuurd. Dit zorgt voor een continue en regelmatige smering. Een bredere net- of folierem is gemonteerd op alle Plus-uitvoeringen, waardoor 25% meer voorstrek bereikt kan worden. Dit is vooral handig bij het werken in koudere omstandigheden.

Een klein bedieningspaneel is achteraan de Pro- en Plus-uitvoeringen toegevoegd. Hiermee kan de bestuurder enkele machinefuncties aansturen.