trailers-1581033__340

Waar moet je op letten bij het kopen van een aanhangwagen?

Als je een aanhangwagen aanschaft, is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s die gepaard gaan met het kopen van een tweedehands exemplaar die waarschijnlijk binnenkort onderdelen nodig heeft. Controleer of er roest op het chassis aanwezig is, controleer of de vering goed werkt, controleer de verlichting, controleer of de verbindingen tussen de onderdelen stevig zijn, controleer of de handrem goed werkt en controleer de banden op slijtage van het profiel, droogte scheuren en DOT-codering. Als je een aanhangwagen koopt, is het ook belangrijk om na te denken over het type dat je nodig hebt. De volgende types komen vaak voor.

De kipper

Een kipper aanhangwagen is een plateauwagen waarbij de laadbak handmatig, elektrisch of hydraulisch met een pomp kan kantelen, dit kan achterwaarts of zijwaarts. Kipper-aanhangwagens zijn ideaal als je regelmatig ladingen vervoert die je wilt kunnen uitkiepen. Denk daarbij aan onder meer aan zand, stenen, grind, tuinaarde en bouwafval Afhankelijk van het gebruik van je kipper, zijn er verschillende mogelijkheden om te bekijken bij de aanschaf, zoals manuele of automatische (elektrische) bediening en enkelas of dubbelas kipper-aanhangwagen. Kippers zijn beschikbaar in verschillende laadvermogens, variërend van 1.400 kg tot 3.500 kg.

De Multitransport aanhangwagen

Een multitransporter is een plateauwagen geschikt voor het vervoer van losse lading, voertuigen, machines en meer. Met een multitransporter kun je alle kanten op en ben je verzekerd van de hoogste kwaliteit en veiligheid. Afhankelijk van de transporten die je uit wil voeren, kun je kiezen uit diverse afmetingen en types multitransporters met een laadvermogen van 750 tot 3500 kilo en aanhangwagens die leverbaar zijn tot een lengte van 6 meter.

Je kunt ook kiezen uit diverse afmetingen en types multitransporters met een all-seater of tandem model, in verschillende maten en met verschillende laadhoogten. De multitransporter heeft veel weg van een plateauwagen en biedt veel voordelen, zoals de multifunctionaliteit van het voertuig. Een multitransport kopen kan een lastige keuze zijn. Lees je daarom vooraf goed in over de voor- en nadelen voor jouw bouwbedrijf.

Waarom is een goede aanhangwagen belangrijk in de bouw?

Aanhangwagens spelen een belangrijke rol in de bouwsector. Ze worden gebruikt om bouwmaterialen, gereedschappen en meubels te vervoeren, waardoor bouwprojecten efficiënter en veiliger kunnen worden uitgevoerd. Bovendien kunnen aanhangwagens worden gebruikt voor zowel korte als lange afstanden, waardoor ze een essentieel onderdeel zijn van de bouwsector.

Aanhangwagens kunnen een verscheidenheid aan voordelen bieden aan bouwbedrijven. In de eerste plaats verminderen ze de kosten voor het vervoer van materiaal en apparatuur. Aanhangwagens kunnen ook worden gebruikt om zware lasten te vervoeren, waardoor er geen extra apparatuur nodig is. Bovendien zijn ze meestal steviger en veiliger dan conventionele vrachtwagens.