Scania V8

De redenen waarom de Scania V8 zo populair is en dat voorlopig ook blijft

Er is een hype rondom de Scania V8 en dat is niet voor niets: deze krachtige motor schudt de truckwereld op zijn kop. Maar wat maakt de Scania V8 nog meer geweldig? Lees verder om erachter te komen!

De voordelen van de Scania V8 truck

1 | Motor

De Scania V8 is een truck met een V-motor. De stand van de cilinders in de motor, lijkt namelijk op een V als je ernaar kijkt. Het cijfer 8 staat voor het aantal cilinders waarmee de motor zijn kracht produceert.De V8 is al ruim 50 jaar het paradepaardje van Scania. Dit heeft hij niet alleen te danken aan het herkenbare geluid van de V8 motor. De V8 aandrijflijn zorgt namelijk (met name in heuvelachtig gebied) ook voor een brandstofbesparing tot wel zes procent. Iets wat je niet zou verwachten bij een krachtige motor als deze. Alle nieuwe Scania V8-motoren rijden daarnaast op HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), een nieuw type dieselbrandstof dat gemaakt wordt van afgewerkte plantaardige oliën en restafval zoals dierlijke vetten.

Scania blijft natuurlijk de V8 motor innoveren, zo bracht zij in 2020 een nieuwe Scania V8 uit met tot wel 770 pk! Benieuwd naar de V8 motor van de nieuwe Scania? Bekijk dan de video van deze motor.

De onderstaande afbeelding is afkomstig uit de video van Scania V8 motor

2 | Betrouwbaar en een echte krachtpatser

De Scania V8 is betrouwbaar en snel krachtig, wat zorgt dat je altijd op schema bent. Door een nieuwe overbrenging te ontwikkelen, zorgt de motor ervoor dat ook bij lage toeren een optimale krachtoverbrenging gerealiseerd wordt. Dankzij een gewichtsbesparing van ongeveer 60 kg en een lager intern verlies, is de efficiëntie aanzienlijk verbeterd en is er meer laadvermogen gecreëerd. Alleen al daarom kan een Scania V8 truck een waardevolle aanwinst voor je bedrijf zijn.

3 | Indrukwekkende truck

Naast de vorige twee technische voordelen wil het oog natuurlijk ook wat. De Scania V8 truckreeks is een stoere en zelfverzekerd uitziende truck. Daarnaast kan je de Scania V8 cabine uitrusten met V8 interieur. Zo behoren tot de opties: stoelen van geribbeld zwart leer met V8-symbool en rood stiksel, maar ook een bekleed stuurwiel met zwart leer en rood stiksel.

Het motorgeluid van de V8 blijft natuurlijk naast het uiterlijk het meest populair onder de truckfans. Zet je geluid aan en bekijk de compilatievideo van Scania V8 trucks.

Onderstaande afbeelding is een still van de compilatievideo

Waarom de Scania V8 truck zo populair is

De Scania V8 truck is perfect voor bedrijven die efficiëntie, vermogen en prestaties nodig hebben. Zo hoef je niet meer om te kijken naar je truck en kan je meer de focus leggen op je bedrijf. De redenen waarom de Scania V8 zo populair is:

 • Groot vermogen en zeer efficiënt
  De zwaarste nieuwe Scania V8 motor levert nu maximaal 3.700 Nm koppel (770 pk). Waartegen bijvoorbeeld de nieuwe DAF XF, XG en XG+ maar 2.600 Nm (530 pk) levert.
 • Brandstofbesparing
  Je hebt dit vermogen bij de Scania V8 truck al bij lage toerentallen. Dit kan een brandstofbesparing tot wel 6% opleveren.
 • Langere onderhoudsintervallen
  Je kan met de Scania V8 truck tot wel 1 miljoen kilometer rijden, voordat de olie vervangen moet worden. Hierdoor heb je minder stilstand en dus een hogere efficiëntie.
 • Hogere restwaarde
  De markt van deze high performance motoren is kleiner dan die van normale motoren. Daardoor kun je meer geld overhouden als je je Scania V8 truck verkoopt op bijvoorbeeld TrucksNL.

Kortom: lagere kosten en een hogere restwaarde over de gehele levensduur.

Scania V8: aanschafprijs en waar te koop

Heb jij altijd al een eigen Scania V8 truck in bezit willen hebben? Bekijk het aanbod Scania V8 trucks op TrucksNL. Kostenplaatje te groot? TrucksNL biedt de mogelijkheid om een truck te leasen. Bekijk de leasevoorwaarden.

Ook interessant om te lezen: 10 weetjes over Scania