Video maken

Hoe maak ik goede advertentievideo’s?

Een (goede) advertentievideo maken hoef je niet per se met een videocamera te doen, dit kun je ook doen met jouw mobiele telefoon. Met het opvolgen van deze tips maak je gemakkelijk een goede advertentievideo.

In dit artikel lees je:

Waarom zijn (goede) advertentievideo’s nodig?

Als je een (goede) advertentievideo hebt bij jouw advertentie, dan kan jouw advertentie sneller opvallen bij potentiële kopers. Je kunt dan namelijk op onze website het label ‘video’ krijgen. Potentiële kopers krijgen zo een beter beeld van jouw voertuig of jouw machine. Waardoor de kans op verkoop van jouw voertuigen en/of machines verhoogd wordt.

Heb jij al een video gemaakt? Wij leggen je uit hoe je een video toevoegt aan jouw advertentie in TruckDelta of EquipmentDelta.

Tip 1 | Bedrijfsnaam

Zorg ervoor dat je de advertentievideo begint met bijvoorbeeld jouw truck die te koop is voor jouw bedrijfspand met jouw bedrijfsnaam erop. Zo krijgt jouw bedrijf meer naamsbekendheid en mensen kunnen hierdoor jouw advertentievideo niet onrechtmatig gebruiken.

Op deze advertentievideo staat de truck voor het bedrijfspand van TrucksNL

Tip 2 | Kort

Houd de advertentievideo zo kort mogelijk (hooguit 2 minuten). Korte advertentievideo’s kunnen snel bekeken worden, waardoor de potentiële koper meteen ziet wat hij kan kopen. Je kunt de video kort houden door bijvoorbeeld geen beelden te herhalen. Je begint dan met filmen aan de bestuurderskant en loopt een rondje rondom het voertuig. Laat ook de cabine zien en film hoe het eruitziet onder de motorkap. Daarnaast kun je het motorgeluid laten horen. Bij een kraan kun je ook nog filmen hoe deze zich uitstrekt.

Tip 3 | Liggend

Je kunt een advertentievideo staand (verticaal) of liggend (horizontaal) maken. Liggende video’s zien er vaak beter uit dan staande video’s. Staande video’s krijgen namelijk aan de zijkant twee zwarte vlakken. Dit komt doordat het videokader op TrucksNL is ingesteld op liggende video’s.

Deze advertentievideo is staand gemaakt, waardoor er aan de zijkanten zwarte vlakken verschijnen, je kunt daarom de video beter liggend maken

Tip 4 | Scherp beeld

Zorg ervoor dat als je filmt, je je apparaat waarmee je filmt stil houdt. Zo kan het apparaat waarmee je filmt uit zichzelf scherpstellen. Ook handig is het om een standaard te gebruiken waar je je mobiel of videocamera op kunt zetten. Zo blijft hij automatisch stilstaan en scherpstellen.

De onderstaande advertentievideo heeft geen scherp beeld. Vermijd dit vooral

Tip 5 | Focus

Leg de focus op hetgeen dat je verkoopt, zorg dus dat er geen afleidingen als voorbijlopende mensen in beeld komen. Bijvoorbeeld als je een truck verkoopt, zorg dan dat je de advertentievideo begint met jouw truck helemaal in beeld. Later in de video kun je focussen op details en de binnenkant van jouw voertuig.

Tip 6 | Licht

Als je gaat filmen, doe dit dan overdag of in een verlichte ruimte. Anders kun je bijna niets zien op de advertentievideo. Let er verder wel op dat je geen tegenlicht krijgt. Dit is licht dat recht in de camera schijnt. Hierdoor wordt de video overbelicht, waardoor je niets erop kunt zien.

Op deze advertentievideo is de kraan niet goed te zien, doordat hij in de avond is gefilmd

Deze advertentievideo heeft te veel tegenlicht van de zon, waardoor je de kraan niet goed kunt zien

Op deze advertentievideo is de kraan wel goed te zien, doordat er genoeg daglicht aanwezig is, maar geen tegenlicht is

Tip 7 | Geluid

Je kunt kiezen of je je advertentievideo met of zonder geluid maakt. Wij raden aan om jouw advertentievideo met geluid te maken. Je kunt bijvoorbeeld met geluid aan laten horen hoe de motor of de toeter van het voertuig klinkt. Let er wel op dat er niet te veel of bij voorkeur helemaal geen andere storende omgevingsgeluiden zijn.

Zet daarnaast geen muziek onder jouw advertentievideo. Niet iedereen heeft dezelfde muziekinteresse, hierdoor kan muziek onder een video door mensen die de muziek niet leuk vinden als storend ervaren worden. Ook niet iedere muziek is zomaar te gebruiken. Er kunnen namelijk rechten aan verbonden zitten, waardoor je een boete kunt krijgen als je zonder toestemming van de eigenaar zijn muziek gebruikt.

Door veel te oefenen met deze tips, leer je binnen een korte tijd goede advertentievideo’s maken.