Video maken

Hoe maak ik goede advertentievideo’s?

Een goede advertentievideo maken hoeft niet per se met een videocamera. Dit kun je ook doen met een mobiele telefoon. Met het opvolgen van deze tips maak je gemakkelijk goede advertentievideo’s.

Waarom zijn advertentievideo’s nodig?

Als je een advertentievideo bij jouw advertentie plaatst, dan valt deze sneller op bij potentiële kopers. Jouw advertentie krijgt op onze website het label ‘video’. Potentiële kopers krijgen met een video een beter beeld van jouw voertuig of machine. Hierdoor vergroot je de kans op verkoop van jouw voertuigen en/of machines aanzienlijk en is deze sneller verkocht.

Tip 1 | Toon jouw bedrijfsnaam

Plaats het product dat je wilt verkopen voor je bedrijfspand met logo. Of plaats een scherm/vlag met je logo erop bij je voertuig of machine. Zo krijgt jouw bedrijf meer naamsbekendheid en mensen kunnen hierdoor jouw advertentievideo niet onrechtmatig gebruiken.

Tip 2 | Houd het kort

Houd de advertentievideo zo kort mogelijk (hooguit 2 minuten). Korte advertentievideo’s kunnen snel bekeken worden, waardoor de potentiële koper meteen ziet wat hij kan verwachten. Je kunt de video kort houden door bijvoorbeeld geen beelden te herhalen.

Bij een voertuig: je begint met filmen aan de bestuurderskant en loopt rondom het voertuig. Laat de cabine zien en hoe alles eruit ziet onder de motorkap. Daarnaast kun je het motorgeluid laten horen. Bij een voertuig met functies (als een kraan) of een machine, kan tevens gefilmd worden hoe deze werkt.

Tip 3 | Film liggend

Je kunt een advertentievideo staand (verticaal) of liggend (horizontaal) maken. Liggende video’s zien er vaak beter uit dan staande video’s. Staande video’s krijgen namelijk aan de zijkant twee zwarte vlakken. Dit komt doordat het videokader op TrucksNL is ingesteld op liggende video’s.

Tip 4 | Zorg voor scherp beeld

Zorg ervoor dat je je apparaat stabiel houdt tijdens het filmen. Zo kan het apparaat uit zichzelf scherpstellen.

Tip 5 | Focus op het juiste

Leg de focus op hetgeen dat je verkoopt. Zorg dat je voertuig of machine geheel zichtbaar is bij de aanvang van de video. Later in de video kun je focussen op details en de binnenkant van jouw voertuig. Vermijd afleidingen als voorbijlopende mensen of andere bewegende objecten.

Tip 6 | Houd rekening met lichtval

Als je gaat filmen, doe dit dan overdag of in een verlichte ruimte. Matig tot weinig licht hebben een negatieve invloed op het resultaat. Let er tevens op dat je geen tegenlicht hebt (licht dat recht in de camera schijnt). Hierdoor wordt de video overbelicht, waardoor je niets erop kunt zien.

Tip 7 | Met of zonder geluid

Je kunt kiezen of je je advertentievideo met of zonder geluid maakt. Wij raden aan om jouw advertentievideo met geluid te maken. Hierdoor hoor je hoe de motor of de toeter van het voertuig klinkt. Let er wel op dat er geen tot weinig andere storende omgevingsgeluiden zijn.

! Zet geen muziek onder jouw advertentievideo. Niet iedereen heeft dezelfde muziekinteresse, hierdoor kan muziek als storend ervaren worden. Ook niet iedere muziek is zomaar te gebruiken in verband met auteursrechten.

Video klaar? Upload deze naar je eigen YouTube kanaal. Bij het aanmaken van een advertentie, voeg je eenvoudig de URL van je YouTube video toe. Op deze wijze, laden wij de video automatisch in bij je verkoopadvertentie. Succes met filmen!