IVECO

10 weetjes over IVECO

Wij hebben 10 weetjes over IVECO verzameld. Wist je bijvoorbeeld dat IVECO 24/7 bereikbaar is voor zijn klanten?

1 | IVECO onderdeel van CNH Industrial

IVECO maakt deel uit van CNH Industrial. CNH betekent Case and New Holland brand families. CNH is wereldwijd eigenaar van 66 fabrieken en 9 merken, waaronder IVECO. In deze fabrieken maken zij onderdelen voor schepen en vrachtwagens. De kans is groot dat je in jouw vrachtwagen een onderdeel heeft zitten dat door een merk van CNH Industrial is gemaakt.

2 | Partner voor duurzaam transport

Bij IVECO kun je ervoor kiezen om op alternatieve brandstoffen te rijden:

Je kunt kiezen voor ‘LNG’, een vloeibaar (methaan) aardgas wat al meer dan 20 jaar bestaat en wordt ingezet als brandstof voor motoren. IVECO biedt al meer dan tien jaar de mogelijkheid aan om te kiezen voor LNG. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor de totale eigendomskosten. De IVECO S-WAY kan op LNG rijden en hierdoor kunnen onderhoudsintervallen pas nodig zijn bij 90.000 km. Daardoor staat de truck minder in de werkplaats en rijdt hij meer op de weg. Als het brandstofverbruik vergeleken wordt met die van soortgelijke dieseltrucks, verbruikt een IVECO S-WAY truck op LNG 7 tot 10% minder brandstof (als hij voor dezelfde werkzaamheden wordt ingezet).

CNG (gecomprimeerd aardgas) is een alternatieve brandstof voor benzine of diesel. Een bestelwagen die op CNG rijdt stoot namelijk minder fijnstof en stikstof uit. Daarnaast vermindert het de CO2 uitstoot van tot 25%.

Bij de IVECO S-WAY kun je ervoor kiezen om op LNG te rijden en met de Daily bestelwagen kun je op CNG rijden. Wil je op LNG gaan rijden? Dan krijg je een compensatie van 18,7 eurocent per kilogram LNG. Deze stimuleringsregeling geldt tot 31 december 2021 voor alle truckers die willen overstappen op LNG.

3 | On en off road

IVECO heeft trucks die geschikt zijn voor op de weg en voor gebieden zonder wegen die moeilijker begaanbaar zijn.

On road:

  • Daily
  • Eurocargo
  • IVECO S-WAY

On & off road:

  • Stralis X-WAY

Off road:

  • Eurocargo 4×4
  • Trakker

Daarnaast kun je bij IVECO een bus voor personenvervoer en een kampeerwagen/camper bestellen.

4 | Nikola TRE

IVECO werkt met het bedrijf Nikola samen aan een batterij-elektrische truck: de ‘Nikola TRE’. De productie gaat van start in het eerste kwartaal van 2021 in Ulm, Duitsland. Nog datzelfde jaar wordt verwacht dat de eerste trucks afgeleverd kunnen worden. De eerste modellen die gemaakt gaan worden zijn de batterij-elektrische 4×2 en 6×2 vrachtwagens. Deze vrachtwagens zijn voorzien van modulaire en schaalbare accu’s die een capaciteit hebben tot 720 kW, plus een elektrische aandrijflijn die tot 480 kW continu vermogen levert.

De TRE is gebaseerd op het IVECO S-WAY platform en geïntegreerd met de trucktechnologie, infotainment en bedieningselementen van Nikola. Verwacht wordt dat in september 2020 de prototypen gepresenteerd worden op de IAA 2020-tentoonstelling voor bedrijfsvoertuigen in Hannover, Duitsland.

5 | Evenementen

In november 2019 tijdens de IVECO S-WAY Ride & Drive dagen kon iedereen live kennismaken met de nieuwe truck. Bezoekers konden gratis proefritten maken en de dagen werden feestelijk aangekleed met foodtrucks, een springkussen en race-simulatoren. Houd de site en social mediakanalen van IVECO in de gaten, want ook in 2020 staat er weer veel te gebeuren.

6 | IVECO S-WAY in stijl bekijken

IVECO heeft een actie op social media, waarbij zij mensen oproepen om een verzoek te doen om een truck te laten ontwerpen in de stijl en kleuren van het desbetreffende bedrijf. Een aantal inzendingen worden uitgekozen, waarna IVECO voor hen aan de slag gaat. Meestal bevallen de ontwerpen zo goed, dat bedrijven beslissen om een IVECO S-WAY te bestellen.

7 | Gastlessen

IVECO investeert graag in de toekomst. Daardoor zijn er al verschillende gastlessen gegeven aan basisscholen en middelbare scholen. Het doel voor IVECO is om meer enthousiasme te creëren voor het beroep monteur en liefde voor de IVECO-trucks. Zo kwamen leerlingen van het Hanze College tijdens een gastles van IVECO alles te weten over een IVECO truck en hoe bedrijven deze technisch in optimale conditie kunnen houden. IVECO blijft in de toekomst graag meer van dit soort gastlessen organiseren.

8 | Dakar

In 2020 deed in januari Team De Rooy met hun IVECO Powerstar mee aan de Dakar. Met zijn off road constructie is deze truck uitermate geschikt voor dit soort wedstrijden. Uiteraard ging Team De Rooy voor het podium, alleen eindigden ze op een eervolle 6e plaats. Ze hebben hard gereden, maar helaas last gehad van een paar lekke banden. Volgend jaar is er weer een nieuwe kans om voor het podium te strijden.

9 | Assistance Non Stop

IVECO heeft een service voor de klanten die 24/7 bereikbaar is. Het doel is dat waar je ook bent met uw IVECO truck, je ten alle tijden geholpen kunt worden. Deze customer service is aanwezig in 36 Europese landen. Daarnaast zijn er 10 talen waarin je contact kunt opnemen met de customer service. En bellen is ook nog eens gratis!

Ook is er voor de IVECO S-WAY de ‘Connectivity’ service. Als chauffeur sta je hiermee in verbinding met de IVECO specialisten in Italië. Zij kijken met jemee en kunnen je bij problemen op afstand proberen te helpen. Daarnaast kunnen zij de voertuigdata permanent volgen om zo nodig proactief ondersteuning te bieden via de MYIVECO WAY app.

10 | IVECO Driver Academy

Je kunt bij de IVECO Driver Academy cursussen volgen om veiliger, milieuvriendelijker en brandstofefficiënter te rijden. Daarnaast leer je jouw nieuwe IVECO door cursussen beter kennen, zodat je daarna goed voorbereid de weg op kunt, de cursussen gelden voor het volledige zware gamma van IVECO. Bovendien tellen de cursussen mee in de verplichte nascholingsuren (Code 95 van de Richtlijn Vakbekwaamheid).

Bekijk het ruime aanbod van IVECO vrachtwagens en trekkers op TrucksNL.