MONTREAL, CANADA - August 28, 2018: Whatsapp Business android app on Samsung s8 screen. WhatsApp Business app is a tool for businesses which allows to communicate with their customers.

De voordelen van WhatsApp Business

Wil jij werk en privé beter gescheiden houden en ook jouw bedrijf professioneel neerzetten in WhatsApp? Dan is WhatsApp Business de oplossing voor jou. Maar hoe werkt dit precies en hoe installeer je het? En welke voordelen heeft WhatsApp Business nog meer? Je leest het in dit blogartikel.

Voordelen WhatsApp Business

1 | Direct elkaars contactgegevens
Zowel jij als jouw klant hebben direct elkaars contactgegevens: jij hebt het telefoonnummer van de klant. De klant heeft direct jouw NAW-gegevens, als je deze hebt ingesteld in WhatsApp Business.

2 | Professioneel bedrijfsprofiel
Je kunt een professioneel bedrijfsprofiel instellen met jouw logo, contactgegevens, websitelink en openingstijden. Wanneer klanten jou een bericht sturen, zien zij deze informatie. Hierdoor laat je meteen een professionele indruk achter.

3 | Automatische antwoorden
Krijg je een bericht buiten openingstijden? Dan kun je een automatisch antwoord instellen. Bijvoorbeeld: ‘Bedankt voor je bericht. Momenteel zijn wij gesloten. Maar wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.’

Tip: Stel automatische antwoorden minimaal tweetalig in. Engels en Nederlands of een taal waarin je veel zaken doet.

4 | Snelle berichten
Je kunt complete berichten/zinnen koppelen aan één bepaald woord of woordgroep wanneer je dat typt. Dus wanneer je een standaardzin koppelt aan het woord ‘adres’, verstuur je de volgende zin: ‘Ons adres is straatnaam 1, 1234 AB, Plaatsnaam‘. Dit scheelt jou veel typewerk.

Verder zijn er nog deze algemene voordelen:

  • Je kunt via WhatsApp makkelijk aanvullende foto’s en video’s sturen
  • Chatvensters kun je openen op desktop, zodat je sneller kan reageren als je achter de computer zit
  • Je hebt de gespreksgeschiedenis altijd bij de hand

Tips voor het gebruik van WhatsApp Business

Gebruik een zakelijk nummer
WhatsApp Business is gekoppeld aan één uniek telefoon nummer. Wij raden aan om hiervoor een zakelijk nummer te gebruiken, waaraan je niet jouw privé WhatsApp account ook gekoppeld hebt. Je kunt namelijk niet beide apps aan één telefoonnummer koppelen. Daarentegen kun je wel beide apps op je telefoon hebben staan als deze gekoppeld zijn aan verschillende nummers. Ook kun je de chatgeschiedenis van jouw privé WhatsApp account overzetten naar WhatsApp Business. Andersom kan dit niet, houd daar dus rekening mee.

Gebruik een gedeelde mobiele telefoon
Naast een zakelijk nummer kun je het beste een gedeelde mobiele telefoon voor WhatsApp Business gebruiken. Omdat je WhatsApp Business dat gekoppeld is aan jouw zakelijke nummer maar op één telefoon kan installeren (je kan overigens wel via 4 desktops WhatsApp Business in de gaten houden). Deze telefoon kan iedereen binnen jouw bedrijf dan gebruiken, die op dat moment ‘WhatsApp dienst’ heeft. Zo zorg je er ook voor dat alle (nieuwe) klanten en contactpersonen eigendom blijven van het bedrijf, en niet mee gaan met de telefoon van een medewerker als deze het bedrijf verlaat.

Maak meteen geautomatiseerde berichten
Stel meteen geautomatiseerde berichten in, zodat je minder hoeft te typen.

Maak jouw bedrijfsprofiel compleet
Vul alle gegevens van jouw bedrijfsprofiel in. Dit vergroot de bereikbaarheid van jouw bedrijf.

WhatsApp Business installeren

Ben je overtuigd en wil je WhatsApp Business gaan installeren op jouw telefoon? Maak dan eerst voor de zekerheid een back-up van jouw normale WhatsApp app, voordat je WhatsApp Business installeert. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om i.p.v. jouw privénummer, het vaste nummer van jouw bedrijf in te stellen voor WhatsApp Business. En WhatsApp Business dan op een aparte bedrijfstelefoon te zetten.

Via de site van WhatsApp kun je het stappenplan volgen om WhatsApp Business in te stellen op jouw telefoon. En geen zorgen, WhatsApp Business is helemaal gratis!

Ontvang aanvragen via WhatsApp Business

Op TrucksNL kunnen bezoekers met jou contact opnemen via WhatsApp. Als je jouw WhatsApp Business telefoonnummer hiervoor instelt, ontvang je gelijk aanvragen op jouw advertenties in jouw WhatsApp bedrijfsaccount.

Heb je jouw WhatsApp (Business) nummer nog niet aan ons doorgegeven? Doe dat dan snel, mail ons en wij stellen het voor je in. Dan ben jij ook bereikbaar voor jouw kopers via WhatsApp. Wij kunnen wegens privacyredenen, niet zomaar een mobielnummer toevoegen ook al is deze bekend bij ons. Hiervoor hebben we daarom jouw toestemming nodig.

Bronnen: