Omslag juiste koper vinden

Zo vind je snel de juiste koper

Wil jij je handel laten groeien? Door meer, makkelijker en in minder tijd te verkopen, tegen een nog betere prijs? Lees dan deze 6 tips voor het vinden van de juiste kopers. In dit blogartikel pakken we als voorbeeld heftrucks, maar de tips zijn ook toepasbaar voor andere voertuigen en voor machines.

Tip 1 | Zet advertenties online

Video is inclusief Engelse ondertiteling

Tip 2 | Maak indruk met een professionele website

Wanneer potentiële kopers na het zien van jouw advertenties interesse hebben, willen ze weten of jij een betrouwbare partij bent. Daarvoor gaan ze online op zoek naar meer informatie. Vinden ze een professionele website van jouw bedrijf? Dan maak je een goede eerste indruk en zullen ze eerder met je in zee gaan. Een website kun je tegenwoordig eenvoudig en voor ieder budget laten ontwikkelen. Ook wij kunnen jou helpen met het bouwen van een professionele website.

Tip 3 | Val op met video’s

Video is inclusief Engelse ondertiteling

Tip 4 | Bereik meer kopers met online marketing

Zoekwoordcampagnes, retargeting en Facebook advertising. Wat deze termen met elkaar gemeen hebben? Het zijn online marketing methodes die ervoor zorgen dat je niet alleen meer mensen bereikt, maar ook de juiste mensen. In het kort werkt het zo:

  • Zoekwoordcampagnes
    Hierdoor wordt jouw website vindbaar in Google op relevante zoekwoorden. Je komt helemaal bovenaan op pagina 1 te staan, boven de ‘gratis’ resultaten. Dit kun je zo instellen dat het past binnen elk budget. Je betaalt alleen wanneer mensen erop klikken.
  • Retargeting
    Hiermee bereik je bezoekers die je website hebben bezocht of je advertenties hebben bekeken. Wanneer een bezoeker je website bezoekt, laat hij een ‘cookie’ achter. Deze cookies worden verzameld in een lijst. Vervolgens kun je deze bezoeker opnieuw bereiken, wanneer hij op een andere website zit. Hij krijgt dan een banner van jouw bedrijf te zien. Het is bewezen dat hoe vaker mensen iets over je bedrijf voorbij zien komen, hoe meer vertrouwen ze in je bedrijf hebben. Als de bezoeker op de banner klikt, dan wordt hij meteen doorverwezen naar je website. Interesse in retargeting? TrucksNL kan voor jou een succesvolle retargetingcampagne opzetten.
  • Facebook advertising
    Dit is het creëren van advertenties op Facebook, waarmee je jouw voorraad kunt promoten. Vervolgens kun je kiezen wie jouw advertenties te zien krijgen, waardoor je in korte tijd een grote groep potentiële kopers bereikt. In tegenstelling tot adverteren in bijvoorbeeld een magazine, weet je precies hoeveel mensen je met je advertenties bereikt. Facebook advertising valt bij ons onder de Advertentie Booster, hiermee bereik jij meer kopers en verkoop je sneller jouw voorraad. Meer hierover weten? Lees het klantverhaal van AZ Trucks.

Tip 5 | Verstuur een nieuwsbrief

Video is inclusief Engelse ondertiteling

Tip 6 | Maak slim gebruik van data

Ben je bang dat je met bovenstaande tips niet de juiste kopers bereikt? Maak dan slim gebruik van data. Dat werkt als volgt: je verzamelt informatie over mensen die in het profiel passen van jouw koper. Vervolgens richt je al je inspanningen specifiek op de mensen die het beste in jouw doelgroep passen. Klinkt dit ingewikkeld en technisch? Niet als je op zoek gaat naar een partij die al over deze data beschikt.

Hulp nodig?

Weet je niet waar je moet beginnen of ben je bang dat bovenstaande tips je teveel tijd kosten? Wij helpen je graag. We geven je persoonlijk advies voor het plaatsen van je advertenties en de online presentatie van je bedrijf. Ook verzamelen we via verschillende kanalen data en komen we zoveel mogelijk over jouw potentiële kopers te weten. Zo doen we er alles aan om jou te begeleiden naar de juiste koper. Samen sterker noemen we